Sušeno belance ( belance u prahu ) je proizvod koji se sastoji od celog belanceta, koje se posle homogenizacije i pasterizacije podvrgava postupku sušenja.
Senzorske karakteristike:
Fino usitnjen prah, boje slonove kosti, bez stranih mirisa i stranih materija.
Hemijske karakteristike:
- Vlaga maks. 8 %
- Aditivi nema
Mikrobiološke karakteristike:
Prema Pravilniku o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa ( “Sl. Glasnik RS” broj 72/10)
- Enterobacteriacea m=10 cfu/g ili ml M=100 cfu/g ili ml
- Salmonella ne sme biti u 25 g
Skladištenje i čuvanje:
Skladištiti na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do maksimalno 25 C. Rok trajanja proizvoda je 18 meseci u originalnom pakovanju i označen je na deklaraciji.
Pakovanje:
ASEPTIK PE i natron vreće od 20 kg