Pasterizovani tečni hlađeni melanž (celo jaje)

Tečni hlađeni melanž je pasterizovan i ohlađen proizvod koji se sastoji od celog jajeta bez ljuske (belance i žumance).

Senzorske karakteristike:

Fino homogenizovana tečnost, žute boje, bez stranih mirisa i stranih materija.

Hemijske karakteristike:

  • Suva materija min. 24 %
  • Lipidi min. 10%
  • Aditivi nema

Mikrobiološke karakteristike:

Prema Pravilniku o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa ( “ Sl. Glasnik RS” broj 72/10).

  • Enterobacteriacea m=10 cfu/g ili ml M=100 cfu/g ili ml
  • Salmonella ne sme biti u 25 g

Skladištenje i čuvanje:

Skladištiti u temperiranim prostorijama, tako da u središnjem delu tečno hlađenog melanža bude u granicama od 0 do +2 °C. Rok trajanja proizvoda je 15 do 60 dana u originalnom pakovanju ( 5 dana od momenta otvaranja pakovanja) i označen je na deklaraciji.

Pakovanje:

ASEPTIK PE i natron vreće od 3 i 20 kg