Prah od sušenog belanceta

Sušeno belance ( belance u prahu ) je proizvod koji se sastoji od celog belanceta, koje se posle homogenizacije i pasterizacije podvrgava postupku sušenja.

Senzorske karakteristike:

Fino usitnjen prah, boje slonove kosti, bez stranih mirisa i stranih materija.

Hemijske karakteristike:

  • Vlaga maks. 8 %
  • Aditivi nema

Mikrobiološke karakteristike:

Prema Pravilniku o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa ( “Sl. Glasnik RS” broj 72/10)

  • Enterobacteriacea m=10 cfu/g ili ml M=100 cfu/g ili ml
  • Salmonella ne sme biti u 25 g

Skladištenje i čuvanje:

Skladištiti na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do maksimalno 25 C. Rok trajanja proizvoda je 18 meseci u originalnom pakovanju i označen je na deklaraciji.

Pakovanje:

ASEPTIK PE i natron vreće od 20 kg