Prah od sušenog celog jajeta (sušeni melanž)

Sušeni melanž ( jaja u prahu ) jeste proizvod koji se sastoji od celog jajeta bez ljuske ( belance i žumance ), koje se posle homogenizacije i pasterizacije podvrgava postupku sušenja na 170 oC.

Senzorske karakteristike:

Fino usitnjen prah, žute boje, bez stranih mirisa i stranih materija.

Hemijske karakteristike:

  • Vlaga maks. 5 %
  • Lipidi min. 39%
  • Sadržaj slobodnih masnih kiselina (oleinska) maks. 3,5%
  • Aditivi nema

Mikrobiološke karakteristike:

Prema Pravilniku o opštim i posebnim uslovima higijene hrane u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i prometa ( “ Sl. Glasnik RS” broj 72/10).

  • Enterobacteriacea m=10 cfu/g ili ml M=100 cfu/g ili ml
  • Salmonella ne sme biti u 25 g

Skladištenje i čuvanje:

Skladištiti na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do maksimalno 25 oC.

Rok trajanja proizvoda je 18 meseci u originalnom pakovanju i označen je na deklaraciji.

Pakovanje:

ASEPTIK PE i natron vreće od 20 kg